Srpska škola

Otkrivamo na koji način su srpski političari i njihovi saradnici došli do diploma, ali i kako opstaju „divlje“ obrazovne institucije u Srbiji

#

I oblast obrazovanja pokazala se kao dobar teren za političke igre. Prethodnih godina sve više se postavlja pitanje validnosti akademskih zvanja mnogih sadašnjih i bivših političara – od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, preko sadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, ministra unutrašnjih poslova i visokog funkcionera SNS-a Nebojše Stefanovića ili nekadašnje vaterpolo zvezde i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

U ovoj temi koju BIRN istražuje možete naći informacije o tome na kojim kanalima su povezane sprege politike, novca i visokoškolskih ustanova u Srbiji; o nelegalnim odeljenjima različitih škola u Srbiji i nepostojanju instrumenta kojim bi država taj problem rešila.

Otkrivamo kako je prodavac mešovite robe postao savetnik predsednika Srbije i kako državna škola finansira turistička putovanja i zašto je država nemoćna da stane na put nepravilnostima u sistemu obrazovanja u Srbiji.

Dragi čitaoci, od sada smo na novoj adresi.
Naše priče čitajte na BIRN.rs